Hoeveel banken moet u zeker spreken voor u beslist?

Wilt u een lening aangaan? Zorg er dan in ieder geval voor dat u een aantal verschillende banken spreekt. Op die manier kunt u meerdere voorstellen met elkaar vergelijken, waardoor u het geld uiteindelijk op een voordelige wijze kunt lenen. Zorg ervoor dat u in ieder geval 3 verschillende banken spreekt, maar dat u daarnaast online op zoek gaat naar algemene mogelijkheden.

Online mogelijkheden verkennen

Het internet biedt u de mogelijkheid verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken, zonder dat u daar de deur voor uit hoeft. Ga op zoek naar een persoonlijke lening of een andere leenvorm die u aanspreekt. Houd er rekening mee dat de online aanbiedingen over het algemeen globaal zijn. Het kan zijn dat u op basis van uw persoonlijke situatie tot een meer scherpe rentevoet kunt komen. Het is in ieder geval verstandig om minimaal 5 banken op een rij te zetten, waar u vervolgens afspraken mee kunt maken.

Minimaal 3 banken spreken

Heeft u een beeld van de mogelijkheden voor de lening die u wilt aangaan? Dan is dit een goed moment om afspraken te maken met banken, zodat u ze kunt spreken. Probeer eerst een afspraak te maken bij uw eigen bank, zodat u een startvoorstel kunt krijgen. Maak daarnaast een afspraak met minimaal 2 andere banken, aangezien u op die manier een aantal verschillende mogelijkheden krijgt. Heeft u meer tijd? Het kan nooit kwaad om meer afspraken te maken, minder dan 3 afspraken kan een probleem opleveren wanneer men u matige aanbiedingen doet. Op BelgischeBanken.com kan u meer informatie vinden over de opties die u heeft.

Onderhandelen met 1 of 2 banken

Laat de gesprekken even bezinken en bepaal op die manier welke aanbieding of aanbiedingen u het meest interessant vind. Kies niet direct voor de bank met de laagste rentevoet, maar ga af op uw gevoel. Het is verstandig om vervolgens nog eens een afspraak te maken met uw eigen bank of een andere bank die u aanspreekt en aan te geven dat u elders een lagere rente krijgt. Het is bovendien verstandig om een degelijk plan op te stellen, om aan te geven hoe u de lening af gaat lossen. De kans is groot dat men nog wat aan de rentevoet kan doen, zodat u een voordelige lening kunt aangaan.